Reorganizarea administrativ-teritorială a României va avea loc în acest an. Este un lucru hotărât de preşedintele Traian Băsescu şi de PD-L, peste capul Parlamentului şi fără consultarea cetăţenilor. "Cred că în acest an vom fi capabili să avem o reorganizare administrativă", spune şeful statului. "Conducerea PD-L a fost mandatată să discute cu partidele din coaliţie despre forma de reorganizare a României", zice premierul Emil Boc. "E foarte necesar să ne mişcăm repede, astfel încât alegerile locale din 2012 să aibă loc pe noua organizare administrativ-teritorială", adevăr grăieşte gura deputatului PD-L Sulfina Barbu. Aşadar, cine a crezut că regiunile lui Boc sunt doar opt baloane de testat spaţiul public iar noua harta administrativă se va desena în 2-3 ani s-a înşelat. Incert este doar numărul unităţilor, care urmează însă să fie negociat, foarte curând, cu UDMR. Uniunea a propus 16 regiuni şi ţine să existe una neoficial numită Ţinutul Secuiesc. PD-L trebuie doar să găsească o formulă de compromis, care să împace naţionalismul maghiar cu cel românesc, după care poate merge pe "calea cea mai simplă", cum preciza Traian Băsescu, a asumării răspunderii de către guvern pe proiectul de lege.
Nu cred că, într-un stat democratic, un partid are dreptul să decidă, de capul lui, reorganizarea administativ teritorială a ţării. Un astfel de demers trebuie dezbătut şi votat în Parlament, mai ales că partidul care-l susţine nu se mai bucură de încrederea populaţiei, iar cetăţenii, a căror viaţă intră într-un alt malaxor birocratic, trebuie consultaţi prin referendum.
Nu cred în proiectele apărute peste noapte şi prezentate opiniei publice ca fiind urgente, fiindcă, fără ele, nu primim 10 miliarde de la UE, nu ne modernizăm şi nu progresăm. PD-L a avut şi timp, şi majoritate parlamentară pentru a trece o lege prin cele două Camere, dar nu a făcut-o pentru că n