Deplasarea naţionalei de fotbal a României în Brazilia, pentru amicalul de mâine cu formaţia ţării gazdă, disputat azi-noapte, a fost precedată de participarea echipei românilor fără adăpost la Homeless World Cup (Rio de Janeiro). Deplasarea naţionalei de fotbal a României în Brazilia, pentru amicalul de mâine cu formaţia ţării gazdă, disputat azi-noapte, a fost precedată de participarea echipei românilor fără adăpost la Homeless World Cup (Rio de Janeiro).
Înainte ca Marica şi ceilalţi tricolori să aibă ocazia să joace un amical împotriva Braziliei lui Ronaldo, alţi fotbalişti au reprezentat România în Ţara Cafelei: naţionala Oamenilor fără Adăpost din România, participantă la a 8-a ediţie a Homeless WorldCup, de la Rio de Janeiro. Homeleşii români abia au aşteptat competiţia.
Ei şi-au disputat meciurile pe un teren amenajat în apropierea celebrei plaje Copacabana, pe nisipul căreia se spune că îşi şlefuiesc gleznele marii fotbalişti cariocas. Homeleşii români au bifat 12 meciuri la Rio de Janeiro, părăsind competiţia, câştigată de Brazilia, cu un bilanţ negativ: trei victorii (9-1 contra Cambodgiei, 8-2 contra Canadei şi 8-5 cu Luxemburg), o remiză (5-5 cu Olanda) şi opt înfrângeri.
La finalul turneului, tricolorii au ocupat locul 22 din totalul celor 40 de echipe, clasându-se mai bine decât Franţa (locul 29), Germania (locul 32) sau Argentina (locul 33). În clasamentul all-time al naţionalelor homeless, România e pe 26 (din 68 de ţări). Ca o paralelă, naţionala de seniori e pe locul 42 în lume. Fără cuvinte!
Daniel Dorneanu (24 de ani, Bucureşti). A avut o copilărie normală, a urmat un liceu bun, dar, din cauza anturajului, începuse să consume ecstasy, marijuana, heroină. Devenise dependent. Abia în 2009 a intrat în programul Teen Challenge şi nu s-a mai atins de droguri.
Andrei Profir (21 de ani, Iaşi). Abandonat de părinţi, a fost