Unele persoane preferă să mănânce mere fără coajă pentru că pe acestea se aplică adesea un strat de substanţe chimice, sub formă de ceară, care le prelungeşte termenul de valabilitate în timpul transportului şi al depozitării.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Iowa, Statele Unite ale Americii, spun că acest obicei reduce din beneficiile pe care merele le pot avea asupra organismului, informează Daily Mail. Astfel, pentru a nu recurge la îndepărtarea învelişului exterior, se recomandă să spălăm bine fructele sub un jet de apă călduţă.
Un măr pe zi ar putea să ţină medicul la distanţă doar dacă este mâncat cu tot cu coajă, aceasta conţinând substanţe benefice pentru masa musculară.
De asemenea, acidul ursolic, găsit din abundenţă în coaja unui măr, ajută la regenerarea şi restructurarea fibrelor de colagen, are acţiune antireumaticăşi efecte diuretice. Prin faptul că acţionează asupra fibrelor de colagen, acidul ursolic are capacitatea de a regenera pielea. "Această substanţă este un compus natural care trebuie să facă parte din dieta zilnică. Acidul ursolic protejează organismul împotriva multor boli", spune Christopher Adams, coordonatorul studiului.
Beneficiile învelişului exterior al merelor au fost descoperite de către dr. Adams, în timp ce căuta un remediu împotriva atrofierii masei musculare, afecţiune des întâlnită pe măsură ce înaintăm în vârstă.
După ce a analizat în laborator pe cobai 1.300 de substanţe care ar putea întări masa musculară, a constatat că acidul ursolic are aceste efecte asupra organismului. "Deşi acest tip de acid se găseşte atât în busuioc, prune şi afine, coaja de mere are cea mai mare concentraţie de acid ursolic", menţionează dr. Adams. Cercetătorul precizează că această substanţă are capacitatea de a controla nivelul insulinei în organism, hormon care influenţează greutatea.
Unele persoane pre