Banca Transilvania (BT), singura bancă de top cu capital majoritar privat românesc, are în sold finanţări de 644 mil. lei (155 mil. euro) acordate prin "divizia pentru medici".
"Medicii trebuie să fie antreprenori în meseria lor. Aceşti bani sunt folosiţi pentru start-up-uri, dotarea unui cabinet medical", a spus Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, într-o conferinţă organizată în colaborare cu Colegiul Medicilor din România.
Divizia pentru medici a devenit operaţională în 2007, iar în prezent are în portofoliu 23.000 de medici şi cabinete medicale. Rekkers spune că pentru anul acesta a planificat o creştere cu 20% a plasamentelor făcute de divizia pentru medici.
Banca Transilvania s-a poziţionat de mai mulţi ani ca un jucător dedicat susţinerii întreprinzătorilor români şi este singura bancă de top care a creat o divizie dedicată medicilor.
În prezent divizia are o echipă de 80 de consilieri din domeniul bancar, dar şi medical şi o reţea de zece unităţi dedicate colaborării cu medicii. Oferta pentru medici este însă disponibilă prin toată reţeaua de 540 de unităţi ale BT. Pe această nişă a serviciilor pentru medici concurează şi Libra Bank, un jucător de talie mică, în timp ce mai multe bănci mari urmăresc segmentul profesiunilor liberale prin oferte speciale, însă nu au linii de afaceri dedicate.
În altă ordine de idei, Rekkers spune că revenirea economiei se produce greoi. "Avem de lucru, dar este în continuare o perioadă marcată de provocări, inclusiv pe plan extern. Există cerere de credite, dar nu extraordinară."
Banca Transilvania (BT), singura bancă de top cu capital majoritar privat românesc, are în sold finanţări de 644 mil. lei (155 mil. euro) acordate prin "divizia pentru medici".
"Medicii trebuie să fie antreprenori în meseria lor. Aceşti bani sunt folosiţi pentru start-up-uri, dotarea