Semne de tranzitie in Yemen. Regimul yemenit a inceput in mod oficial un dialog cu opozitia, masura descrisa de catre sursele din interior drept "o concesie politica fara precedent". Decizia de a negocia a fost luata dupa o zi de proteste in fata resedintei vicepresedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, liderul provizoriu al tarii pe perioada cat presedintele Ali Abdullah Saleh se recupereaza in Arabia Saudita, scrie BBC.
Opozitia yemenita face presiuni pentru ca regimul sa recunoasca in mod oficial transferul de putere de la Saleh la Hadi, scrie Bloomberg.
In timp ce in capitala Sanaa este in continuare in vigoare un armistitiu, fortele armate au preluat controlul asupra orasului Taiz, al doilea oras ca marime din Yemen, scrie CBS News.
Statele Unite ale Americii, aliatii sai occidentali si Arabia Saudita ii cer lui Saleh sa demisioneze si sa inceapa o tranzitie imediata a puterii. Unii analisti avertizeaza ca in Yemen s-ar putea declansa o lupta pentru putere intre triburi, liderii separatisti, militantii islamici si coalitiile de tineret, scrie Reuters.
In revista Time, Jeb Boone scrie despre mediul social si politic din jurul celei mai lungi miscari de protest din "Primavara Arabe".
Intr-un editorial publicat in Yemen Times, Nadia Al-Sakkaf argumenteaza impotriva previziunilor pentru Yemen-ul post-Saleh - inclusiv cresterea influentei gruparii al-Qaeda si deteriorarea politicii natiunii.
Siria: Marea Britanie si Franta cer sanctiuni impotriva lui Bashar al-Assad. Marea Britanie si Franta fac presiuni pentru o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, care sa condamne reprimarea violenta a protestelor anti-guvernamentale din Siria si sa impuna sanctiuni impotriva guvernului sirian si a presedintelui Bashar al-Assad. Cele doua tari ameninta cu noi sanctiuni UE in cazul in care rezolutia nu va fi imple