Primăria a încasat anul acesta 6.382.089 lei în urma somaţiilor trimise contribuabililor care nu şi-au stins datoriile faţă de bugetul local. Conform unui comunicat al municipalităţii, inspectorii Serviciului Executare Silită din cadrul Direcţiei Economice au emis un număr de 33.294 de somaţii către contribuabilii, persoane fizice şi juridice, care înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor, precum şi a amenzilor contravenţionale.
În acelaşi interval, administraţia locală a făcut 788 de popriri (pentru persoane fizice şi jurdice), în general pe conturile bancare, dar şi asupra veniturilor din pensii, sau la terţe persoane care datorează sume de bani debitorului.
În plus, pentru prima dată inspectorii Serviciului Executare Silită au instituit 12 sechestre şi 49 de ipoteci pe imobile pentru încasarea sumelor restante. "Spre deosebire de anii precedenţi, Primăria a început să pună ipoteci. Dacă înainte vreme sechestrele vizau bunurile mobile, în special autoturisme, acum ne-am extins aria de preocupare şi asupra bunurilor imobile clădiri şi terenuri", spune Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.
Sumele încasate din executările silite făcute de municipalitate au crescut an de an. Dacă în 2009 Primăria a reuşit să scoată de la restanţieri 9,3 milioane de lei, în 2010 suma a crescut la 16,3 milioane de lei şi sunt toate şansele ca în 2011 funcţionarii municipalităţii să depăşească şi acest record.
Primăria a încasat anul acesta 6.382.089 lei în urma somaţiilor trimise contribuabililor care nu şi-au stins datoriile faţă de bugetul local. Conform unui comunicat al municipalităţii, inspectorii Serviciului Executare Silită din cadrul Direcţiei Economice au emis un număr de 33.294 de somaţii către contribuabilii, persoane fizice şi juridice, care înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor, precum şi a amenzilor contrave