La Sibex, după lichiditatea ridicată de miercuri, şedinţa de joi a fost mai liniştită, investitorii tranzacţionând mai prudent mai ales în prima parte a zilei. Apoi, aşa cum ne-am obişnuit în ultima perioadă, ritmul tranzacţiilor să crească odată cu apariţia ştirilor economice, atât în Europa cât şi în SUA. Ca urmare, la ora 17.30, numărul contractelor încheiate era de 4100 cu o valoare de 45 milioane lei, lichiditatea dublându-se în două ore şi existând premisele atingerii unui nou volum ridicat.
Produsul care a dat tonul "revirimentului" a fost tot perechea valutară EUR/USD, tranzacţionată în lei. Marja foarte atractivă şi spread-ul redus au fost din nou atuurile ce au atras "jucătorii", care au acum, şi pe piaţa autohtonă, posibilitatea de a specula evoluţia raportului dintre acela mai importante valute, pe o piaţă reglementată. La ora 17.30 numărul contractelor EUR/USD_RON era de 1700, iar dolarul reuşea, pentru a doua zi la rând, să recupereze din diferenţa faţă de euro, cotaţia unei monede unice pierzând 0,39. Pe plan extern, moneda euro a căzut, diminuând din câştigurile anterioare, după ce prognoza de inflaţie pentru 2012 a preşedintelui Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a determinat agenţii economici să reducă intensitatea pariurilor privind creşterea ratei dobânzii. Moneda europeană a alunecat în raport cu dolarul chiar şi după ce Trichet a declarat, în cadrul conferinţei de presă de la Frankfurt, că o "vigilenţă puternică" este necesară pentru a controla inflaţia, ceea ce înseamnă că factorii de decizie politică poate deci creşterea ratei de dobândă în luna iulie.
Simbolul DEDJIA_RON s-a menţinut printre instrumentele favorite ale participanţilor atrăgând peste 1200 de contracte până la ora 17.30. Cotaţia futures de la Sibex a celui mai urmărit indice de pe mapamond a fluctuat mixt pe scadenţa iunie, pentru ca apoi, după semnalel