Producătorul de mezeluri Cris-Tim estimează că exporturile vor atinge la sfârşitul anului 22-25% din totalul vânzărilor, faţă de 12% în prezent, a declarat Radu Timiş (desen), proprietarul companiei. "Consumul intern a scăzut în acest an chiar mai mult decât în anii precedenţi. Nu se vor întâmpla minuni în următorii ani, iar producătorii români de mezeluri se pregătesc să iasă la export", a spus Timiş.
El a explicat că firma pe care o conduce se focusează pe export din cauza scăderii consumului în acest an şi în anii trecuţi. "Acum exportăm 12% din producţie şi ne-am propus să ajungem la 22-25% la sfârşitul anului. Anul viitor vrem să ajungem la un nivel al exporturilor de 40%", a adăugat Timiş. În prezent, potrivit datelor prezentate de Timiş, Cris-Tim exportă în 12 ţări.
"În acest an investim circa nouă milioane de euro, cam tot atât ca în 2010. În aceşti ani de criză ne-am crescut productivitatea şi eficienţa astfel încât am ajuns să avem profitabilitate de la vânzări de 48 de tone pe zi, faţă de 70 de tone pe zi anul trecut", a mai spus Timiş. Pe lângă unităţile de procesare a cărnii, grupul Cris-Tim mai deţine şi ferme de creştere a porcilor.
Producătorul de mezeluri Cris-Tim estimează că exporturile vor atinge la sfârşitul anului 22-25% din totalul vânzărilor, faţă de 12% în prezent, a declarat Radu Timiş (desen), proprietarul companiei. "Consumul intern a scăzut în acest an chiar mai mult decât în anii precedenţi. Nu se vor întâmpla minuni în următorii ani, iar producătorii români de mezeluri se pregătesc să iasă la export", a spus Timiş.
El a explicat că firma pe care o conduce se focusează pe export din cauza scăderii consumului în acest an şi în anii trecuţi. "Acum exportăm 12% din producţie şi ne-am propus să ajungem la 22-25% la sfârşitul anului. Anul viitor vrem să ajungem la un nivel al exporturilor de 40%", a adăuga