Un contract de reparaţii a unui drum finanţat cu 16,7 milioane de euro de la UE şi semnat de şeful CJ Buzău e tocat de Comisia Europeană. În auditul cu neregulile de la Teleorman este semnalat şi un conflict de interese la Buzău. Ginerele şefului CJ este apropiat al celui care a intrat în afacerea cu bani publici.
Rezultatele auditului Comisiei Europene care l-au pus pe jar pe preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, pesedistul Liviu Dragnea, referitoare la nereguli constatate în contractele semnate de autorităţile locale pentru refacerea infrastructurii, ating şi edilii din Buzău. După „cazul Dragnea", în care şeful CJ Teleorman a fost prins în conflict de interese în alegerea constructorului a două drumuri judeţene, la Buzău situaţia este similară.
Conform surselor „Adevărul de Seară", „la finele lunii martie, când oficialii Comisiei Europene au analizat modul în care s-au cheltuit finanţările de pe Axa 2 a Programului Operaţional Regional, au fost verificate patru contracte semnate de autorităţile judeţene din Teleorman, Buzău şi Ilfov".
Cum s-a făcut afacerea
Potrivit aceloraşi surse, „s-au constatat nereguli, pe lângă cele de la Teleorman, şi la contractele de «Modernizare a infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrate ale judeţului Buzău-Drumul Vinului». Mai exact, este vorba despre un conflict de interese, în care ginerele şefului Consiliului Judeţean este asociat într-o firmă cu cumnata celui care a primit bani din proiectul de refacere a infrastructurii".
Lucrările începute anul trecut, luate la ochi de specialiştii UE, sunt pe aşa-numitul „Drum al Vinului", care pleacă din Şoseaua Buzău-Ploieşti şi ajunge la Măgura, pe o distanţă de circa 58 de kilometri. Pentru acestea, Consiliul Judeţean Buzău, beneficiarul lucrărilor, a primit din partea Uniunii Europene circa 16,7 milioane de eu