Spre deosebire de ceilalți ani, când „Târgul Meşterilor Populari” s-a organizat în municipiul Giurgiu în parcul „Mihai Viteazul”, anul acesta, cea de-a IV-a ediție a evenimentului se va desfășura în imediata vecinătate a parcului, mai exact vis-a-vis de Biserica Eroilor.
Administrația Domeniului Public și Privat Giurgiu (ADPP) a amplasat în zonă zece căsuțe din lemn în care meșteșugarii își vor depozita și expune marfa spre vânzare.
„Suntem o asociaţie de familie, este o tradiţie de generaţii, de 14 ani facem ii şi rochii din pânză topită, brodate. Acum iile se poartă la orice vârstă pentru că sunt lejere şi comode. Preţul unei cămăşi este de 300 de lei” a spus pentru „Adevărul de Seară”, Ecaterina Oproiu, comerciantă din Breaza.
Anul acesta au venit la Giurgiu peste 45 de meșteri populari din mai multe județe ale țării. Târgul este organizat de Muzeul Județean „Teohari Antonescu” în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu.
Cea din urmă instituție dorește ca astfel de târguri tradiționale, de unde giurgiuvenii să-și poată cumpăra produse meșteșugărești și alimente, să devină o manifestare permanentă.
Brânza în coajă de brad și cârnații de Pleșcoi, nelipsiți din târg
Comercianții aduc la târg produse alimentare, cum ar fi cozonacul ardelenesc, brânza în coajă de brad şi cârnaţii de Pleşcoi.
Icoanele înrămate manual cu răşină de brad costă de la 5 lei la 50 de lei în funcţie de mărime, iar vasele din lut pot fi cumpărate cu 20 şi 40 de lei.
Totodată, nu vor lipsi din târg meșteșugarii romi de la Asociația Meșteșugarilor din București, care vor scoate la vânzare diferite obiecte din sticlă pictate manual, dar și cazane de țuică confecționate din aramă.
Pentru un cazan mai mic trebuie să scoţi din buzunar 1.000 de lei, iar pentru cele mai mari îţi trebuiesc 5.000 de lei.