Dacă te-ai plictisit de clătitele clasice, cu dulceaţă, zahăr, îngheţată sau cu ciocolată, schimbă umpluturile dulci cu unele sărate! În loc de desert, vei obţine câteva aperitive delicioase, cu totul speciale. Dacă te-ai plictisit de clătitele clasice, cu dulceaţă, zahăr, îngheţată sau cu ciocolată, schimbă umpluturile dulci cu unele sărate! În loc de desert, vei obţine câteva aperitive delicioase, cu totul speciale.
Ingrediente: patru ouă, 450 g făină, un litru de apă minerală sau de lapte, un vârf de linguriţă de sare şi unul de bicarbonat de sodiu stins cu câteva picături de lămâie, o cană de ulei.
Mod de preparare: se bat ouăle cu sarea şi cu jumătate din cantitatea de făină, apoi se adaugă apa sau laptele şi restul de făină, având grijă să nu se formeze cocoloaşe (compoziţia poate fi omogenizată cu mixerul sau cu telul).
La sfârşit se adaugă bicarbonatul stins cu puţină lămâie, se amestecă bine şi se lasă compoziţia la loc călduţ 20-30 de minute. Compoziţia se ia apoi cu polonicul şi se pune în tigaia din teflon bine încinsă şi unsă cu ulei pe toată suprafaţa.