Un element important din viaţa socială a Severinului în urmă cu peste 20 de ani, restaurantul Drobeta a ajuns în paragină. Unitatea este acum proprietate privată, iar zidurile sale se dergadează de la an la an.
Clădirea a fost cumpărată de o firmă privată din Bucureşti şi nu a fost renovată niciodată. Fostul restaurant de lux are acum ziduri căzute, e înconjurată de buruieni, iar cei care locuiesc în zonă îşi amintesc cu plăcere de vremurile trecute.
„După servici veneam cu colegele să bem o bere la umbră. Era o minunăție de restaurant, cu mâncare foarte bună, aranjat cu gust și cu orchestră. Era o muzică foarte bună acolo, păcat că l-au lăsat așa în paragină. Tot timpul era plin, n-aveai loc să arunci un ac, iar ospătarii erau mereu în alergătură. Și clienții nu erau de orice fel. Veneau ofițeri de armată, politicieni, numai lume bună, erau clienți fideli”, ne spune Maria Enculescu, pensionară.
Maria Enculescu, fostă clientă fidelă, ne arată intrarea în restaurant
„În fiecare sâmbătă veneam la Drobeta cu soțul și copiii, era o atmosferă extraordinară. Totul era amenajat cu stil, lumea se simțea bine, se relaxa după o săptămână de muncă. Era un punct de atracție pentru societate și un loc reprezentativ al orașului. Cred că dacă se continua cu acest restaurant, ar fi rămas la fel de înfloritor ca în acele vremuri”, spune și Daniela Cucu, care locuiește la numai câțiva metri de impunătoarea clădire.
De la comuniști la stat, de la stat la privat
În Hotărârea numărul 115 din 7 februarie 1990, privind aplicarea decretului-lege în legătură cu trecrea patrimoniului Partidului Comunist Român, în proprietatea statului, restaurantul „Drobeta” apare la punctul 27 din anexa 3, ca trecând în administrarea Primăriei.
Devine apoi societate pe acțiuni, iar pachetul majoritar este achiziționat de o firmă din B