Niciun potential cumparator nu a achizitionat documentatianecesara participarii la a 4-a licitatie organizata de Casa de InsolventaTransilvania pentru vanzarea City Mall din Capitala, desi pretul a scazut cu 10mil. euro fata de prima incercare de vanzare din martie. Ce urmeaza acum?
Oficialii casei de insolventa spun ca daca se va merge peaceeasi procedura de valorificare, adica licitatie publica, este foarteposibil ca pretul sa mai scada. Ramane insa de vazut ce vor hotaricreditorii. Pe 10 iunie ar fi urmat sa fie a 4-a licitatie a City Mall,la un pret de pornire de 23,58 milioane de euro fara TVA, insa nici de aceasta datacumparatorii nu s-au ingramadit, desi documentatia trebuia achizitionata pana pe 8 iunie.
Pana acum, de la inceperea procedurii de valorificare acentrului comercial s-a cumparat un singur caiet de sarcini, inainte de a treialicitatie, insa cumparatorul nu s-a prezentat la vanzare.
“Atractivitatea unui activ imobiliar tine in aceastaperioada foarte mult de pret. Investitorii cauta produse bune la preturi mici, asaca la valoarea corecta, in functie de apetitul pentru risc al fiecaruiinvestitor, aproape orice centru comercial poate fi vandut. Care este acestpret corect? El difera in functie de viziunea fiecarui investitor”, spune Georgiana Andrei, directoarea departamentului de retail al Colliers International.
Centrul comercial a intrat in faliment la finalul lui 2010.Printre marii creditori ai companiei Victoria Holding se regasesc bancileUnicredit, cu peste 35 milioane euro de recuperat, si Bancpost (in jur de 5 milioane euro). Intotal, compania care detine City Mall are datorii de peste 70 mil. euro.
Prima licitatie pentru mall a avut loc la finalul lunii martie, cu unpret de pornire de 33 milioane euro. Niciun potential cumparator nu aconsiderat acest pret atractiv, asa ca nu s-a cumparat