În timp record firma Delphi Packard de la Moldova-Nouă a ridicat o hală de producţie, pe care a şi pus-o în funcţiune, iar peste 200 de cărăşeni lucrează deja în această fabrică. Reprezentanţii fabricii spun că se va lucra îndeaproape cu celelalte fabrici din ţară.
În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, conducerea plănuieşte ca acesta să ajungă la 1.000 până la sfârşitul acestui an. În luna decembrie a anului trecut reprezentanţii municipalităţii din Moldova Nouă au primit o solicitare din partea unei firme importante pe piaţa producţiei de componente auto, S.C.Delphi Packard Romania. „Una dintre solicitări a fost punerea la dispoziţie a unei hale şi a unui teren de aproape 16.000 de metri pătraţi pentru realizarea investiţiei“, a declarat Alin Datcu, purtătorul de cuvânt al primăriei Moldova Nouă. Municipalitatea din Moldova Nouă speră ca producţia fabricii din Clisură să repete succesul celor două fabric din Timiş, unde lucrează 4.000 de oameni.
Creşteri semnificative
„Calitatea şi tehnologia de ultimă oră pe care o oferim, ne aduce creşteri semnificative în activitatea noastră la nivel European. Lucrăm cu producători de automobile cărora le oferim sprijin în gestionarea cerinţelor tot mai complexe privind componentele electrice şi electronice ale vehiculelor”, spune Gerhard Mertes, Director General de Vânzări al Diviziei de Arhitectură Electrică/Electronică Delphi.
„Această nouă fabrică ne va permite să valorificăm expertiza şi investiţiile de capital pe care le-am făcut deja la celelalte fabrici din România, pentru a susţine creşterile de volum ale clienţilor noştri.” Potrivit lui Cristian Gulicska, Director Regional Delphi Sisteme de Distribuţie electrice/Electronice, România şi Europa de Est, sistemele electrice/electronice de distribuţie sunt compuse dintr-un număr variat de module, a căror specificaţie depinde de conţinutul unu