Ediţia cu numărul 51 (11 şi 12 iunie) a Târgului de produse ecologice, tradiţionale şi naturale obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti , în Parcul Academieide Studii Agricole şi Silvice, se va desfăşura sub semnul Moşilor de Vară şi alRusaliilor. "Sâmbăta Morţilor, denumită şi Moşii de Vară este o rămăşiţă a ritualuluilatin, străvechi de pomenire a morţilor şi se ţine în sâmbăta dinaintea Rusaliilor.Se crede că sufletele morţilor, după ce au părăsit, în Joia Mare, mormintelese preumblă printre cei vii până la Rusalii, când se întorc la locul lor. Aceastăsărbătoare reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale cultului morţilorşi este, alături de Paşti, cea mai veche sărbătoare creştină”, spune Anca Corduban,comuna Mitocul Dragomirnei, judeţul Suceava.La această ediţie Carmen Tătăran, din Lăpuşel, Maramureş, le va "preda”gospodinelor aflate în târg cum să gătească delicioasa "tocăniţă de pui-Ardeal”,făcută din carne ecologică. De asemenea, doamnele vor afla şi tainele preparăriiciorbei, făcute în localitatea Palanca, Bacău, din fasole verde cu cartofi, acrită cuzer şi dreasă cu ouă şi smâmtână.Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de formaţia de Căluşari, din comuna Conţeşti, judeţul Teleorman, dar şi de elevii Grupului Şcolar Agricol, din Alexandria.
Ediţia cu numărul 51 (11 şi 12 iunie) a Târgului de produse ecologice, tradiţionale şi naturale obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti , în Parcul Academieide Studii Agricole şi Silvice, se va desfăşura sub semnul Moşilor de Vară şi alRusaliilor. "Sâmbăta Morţilor, denumită şi Moşii de Vară este o rămăşiţă a ritualuluilatin, străvechi de pomenire a morţilor şi se ţine în sâmbăta dinaintea Rusaliilor.Se crede că sufletele morţilor, după ce au părăsit, în Joia Mare, mormintelese preumblă printre cei vii până la Rusalii, când se întorc la locul lor. Aceastăsărbătoare reprezintă unul dintre cele mai