„Cum să refuzi o mită de 10.000 de euro şi să ajungi de râsul lumii” (România Liberă). „10.000 de poliţişti vor fi concediaţi în următoarele două luni” (Jurnalul Naţional). „Tatăl FNI face pe Popa prostu'” (Adevărul). „Românii care muncesc în străinătate au strâns 100 mld. euro în ultimul deceniu” (Ziarul Financiar). „Dodon: Suntem gata să ne îmbrăţişăm cu liderii de la Bucureşti” (Evenimentul Zilei).
„Schengen: ne-au votat ca ţară, dar ne ţin afară”. Adevărul explică faptul că deşi Parlamentul European a votat ieri, cu o mare majoritate, aderarea României şi a Bulgariei la Schengen, analiştii spun că votul nu va influenţa decizia Consiliului miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne de azi de la Luxemburg.
Propunerile PDL de reorganizare administrativă a României îi stârnesc pe comentatori. Stelian Tănase consideră, în Adevărul, că “politicienii noştri sunt bântuiţi de stahanovism. Aruncă pe piaţă o mulţime de teme grave, cu uşurinţa cu care ar sparge seminţe în dinţi. Ba o propunere, ba un text de lege, ba revizuirea Constituţiei, ba a sistemului de vot, ba a hărţii României. Sunt scrise toate pe genunchi, în grabă, să fie! Puterea şi Opoziţia încearcă „să-şi ia faţa" pe finalul unui sezon mediocru, neperformant. Unul dintre cele mai proaste din ultimii 20 de ani”.
“Regionalizare sau federalizare?” se întreabă Sabina Fati în România Liberă.“Autonomiile de orice fel, inclusiv cele care se dezvoltă în urma regionalizării pun în pericol suveranitatea ţării, de aceea românii preferă centralismul tradiţional care le apără sărăcia sau descentralizarea limitată care le conservă corupţia. Pentru a funcţiona eficient noile regiuni ar trebui să primească atât competenţe economice, cât şi politice, de aceea şi noul legislativ ar fi logic să aibă două camere, una dedicată reprezentanţilor regionali.”
„Cum să refuzi o mită de 10.000 de euro şi să