Mai mulţi proprietari acuză că, fără să fie de acord, pădurile lor garantează un credit de un milion de euro. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi, totodată, preşedintele Composesoratului Bucova este acuzat de deturnare de fonduri europene.
Mai mulţi membri ai Composesoratului Bucova au venit în această dimineaţă la sediul DNA din Timişoara pentru a verifica dacă şi în ce fel au fost soluţionate plângerile lor îndreptate împotriva preşedintelui asociaţiei, Ionesie Ghiorghioni, dar şi pentru a aduce dovezi suplimentare prin care să demonstreze neregulile de care s-ar face răspunzător acesta.
“Noi am fost şi ieri, dar pentru că nu am fost primiţi, am revenit. Avem mai multe plângeri depuse împotriva lui Ghiorghioni pentru deturnare de fonduri europene şi infracţiuni economice şi vroiam să vedem ce se întâmplă cu ele.
Am înţeles că, în cazul uneia dintre ele, s-a declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş. Culmea este că Parchetul ne-a trimis la DNA, iar după doi ani, DNA-ul ne trimite înapoi la Parchet”, afirmă Romeo Răduţă, care se teme că funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin pe care o deţine Ghiorghioni îl poate ajuta pe acesta să scape de rigorile legii.
Contestatarii lui Ghiorghioni sunt îngrijoraţi că vor rămâne fără păduri, deoarece acesta ar intenţiona să facă un nou împrumut bancar. “În 21 mai, la Adunarea Generală, a supus din nou la vot girarea pădurilor pentru un drum. Noi avem deja vreo 25.000 de lei pe lună de plătit. A luat un milion de euro fără acordul proprietarilor, a girat cu pădurea la bancă, iar din august anul trecut nu a plătit nicio rată la bancă. Avem două miliarde rest de plată”, mai acuză Răduţă.
O parte dintre membrii composesori a cerut în instanţă nulitatea absolută a creditului. Litigiul se află în curs de soluţionare la Tribunalul Caraş-Severin.