Pe lângă locurile de popas tradiţionale, există şi unele în care copiii pot învăţa cum să-şi învingă timiditatea.
În satul Vadul Anei, la 22 de kilometri de Bucureşti, se va organiza o tabără de art-terapie pentru cei mici, în perioada 19-25 iunie. Vor participa 21 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, iar organizatorii le-au pregătit jocuri de comunicare şi de socializare, ateliere de pictură, de desen, modelaj, teatru de umbre şi cu marionete, exerciţii de orientare turistică etc.
Distracţie inteligentă şi dezvoltare personală
"Este o tabără de dezvoltare personală, nu de terapie propriuzisă", explică Gina Bălan, coordonator al taberei şi psihoterapeut specializat în psihologia copilului, a cuplului şi a familiei.
"Prin art-terapie, copiii sunt stimulaţi să se distreze inteligent, să-şi dezvolte abilităţi ce facilitează învăţarea, să-şi dezvolte potenţialul fizic, intelectual, social", spune psihoterapeutul.
Mijloacele de dezvoltare sunt jocul, improvizaţia, arta, aventura şi interacţiunea. În orele de joacă, copiii vor putea sta în preajma animalelor din mica fermă a zonei, sau se pot juca în curtea dotată cu leagăne, mese de ping-pong, saltea pentru sărituri, balansoare, porţi de fotbal, mingi de aerobic etc.
Activităţile din tabără se pliază pe plăcerile celor mici, iar psihoterapeutul va organiza jocurile şi atelierele în funcţie de nevoile fiecărui micuţ, fie că este vorba de un copil fără probleme ori de unul timid sau uşor agresiv ori cu tulburări precum Asperger.
Preţul participării la tabăra de art-terapie este de 800 de lei, iar jumătate din sumă se achită la completarea formularului de înscriere.
Foc de tabără, bal mascat, plimbare cu căruţa
Preţul include transportul, cazarea şi masa în regim de pensiune completă, atelierele de artterapie, o