Grupul rus Mechel, care deţine cinci combinate siderurgice în România, şi-a propus ca în urma a două noi etape investiţionale desfăşurate la combinatul Oţelu Roşu, din cadrul companiei Ductil Steel Buzău, să ajungă la o producţie de 1,3 milioane de tone de oţel brut pe an, circa jumătate din producţia actuală a combinatului ArcelorMittal Galaţi (fostul Sidex).
Conducerea Mechel nu a dorit să furnizeze deocamdată detalii privind sumele ce vor fi investite în aceste proiecte, precizând doar că ţinta face parte din planurile grupului pe termen mai lung.
Cel mai mare combinat siderurgic din România, ArcelorMittal Galaţi (fostul Sidex), produce în prezent în două furnale cu o capacitate totală de 2,2 mil. tone şi vrea ca din luna septembrie să pună în funcţiune un nou furnal pentru a ajunge la o capacitate de 3 milioane de tone de oţel brut pe an.
Mechel a finalizat recent o investiţie în valoare de aproape 50 mil. dolari prin care a majorat capacitatea de producţie a combinatului Oţelu Roşu, din cadrul companiei Ductil Steel Buzău, de la 450.000 de tone la 810.000 de tone.
"Investiţiile de la Oţelu Roşu nu se opresc aici. Practic vorbim acum de prima etapă investiţională, urmând să fie realizate alte două etape. La finalizarea celei de-a treia etape producţia de la Oţelu Roşu va ajunge la 1,3 milioane de ţaglă pe an. Noua investiţie ne va permite să ne întărim poziţia pe piaţă şi totodată să fim mai competitivi. Totodată, orice investiţie înseamnă şi crearea de noi locuri de muncă", a declarat Yuri Gushchin, directorul general pe România al Mechel.
Ţagla este un semifabricat intermediar obţinut din oţelul brut din care se laminează bare, sârme şi se forjează sau se ştanţează diferite piese. Dintr-o tonă de oţel brut se obţine aproape o tonă de ţaglă.
Anul trecut la combinatul din Oţelu Roşu s-au produs circa 350.000 de to