În procesul de emitere a cardurilor RATB, UTI nu ia decizii de politică de preţ. Face doar ce ştie mai bine: dezvoltă soluţii aplicate pentru creşterea confortului cetăţenilor.
Ce se întâmplă când un standard internaţional e confundat cu o aplicaţie soft? Răspuns: opinia publică e greşit informată de ziarişti ai unor cotidiane importante, formatoare de opinie, cu privire la proiecte vitale pentru Bucureşti şi cetăţenii săi. Iar un astfel de caz îl reprezintă scandalul legat de emiterea cardurilor RATB.
"Cititoarele electronice existente în vehiculele RATB au fost instalate în urma câştigării unei licitaţii internaţionale, organizată de RATB sub supervizarea BERD, la care asociaţia din care UTI a făcut parte a avut cel mai mic preţ. Aceste cititoare sunt doar o parte vizibilă a unui proiect mai vast dezvoltat de UTI în cadrul contractului aferent licitaţiei mai sus menţionate, cu impact deosebit asupra creşterii calităţii condiţiilor de călătorie în mijloacele de transport în comun şi, în mod indirect, în viaţa locuitorilor municipiului Bucureşti.
Emiterea titlurilor de transport este realizată exclusiv de operatorul de transport RATB. UTI nu are nicio implicare în emiterea titlurilor de transport, ci doar a pus la dispoziţie infrastructura necesară acestui sistem de taxare automată. De asemenea, tarifele aferente transportului public sunt stabilite de instituţiile abilitate conform legislaţiei în vigoare" susține Irina Grecu, Manager Comunicare la Direcția Comunicare Corporatistă UTI.
Faptul că una dintre cele mai importante bănci din România a decis să colaboreze cu UTI pentru emiterea cardului Zâmbet, un instrument bancar, cât şi pentru a face plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, care uşurează viata bucureştenilor şi pune Bucureştiul alături de Londra, Hong Kong şi Singapore în topul celor mai moderne şi mai inovative ora