Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins vineri organizarea referendumului pentru Legea Capitalei. Proiectul de hotarare pentru abrogarea hotararii care stabiea referendum in Capitala a fost votata astfel: 34 de voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva. Seful statului s-a intalnit vineri, pentru o ora, la sediul Primariei Capitalei, cu primarul general si cu primarii celor 6 sectoare, pentru discutii privind referendumul pentru Legea Capitalei, ce ar trebui sa aiba loc pe 26 iunie. Intalnirea a fost una informala.
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ea6cea00e481026ba76e2e948aeaad42/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
Cum au decurs discutiile despre referendum si despre Legea Capitalei
Consilierii generali ai Municipiului Bucuresti au votat, pe 13 aprilie, cu 29 de voturi pentru, proiectul privind desfasurarea referendumului privind Legea Capitalei care prevede ca primarii de sector vor fi alesi de catre consilierii generali din randul acestora, nu de catre cetateni prin vot direct. Astfel, puterile lor ar urma sa fie limitate iar consiliile locale ale primariilor de sector vor fi desfiintate. Capitala va avea buget unitar si servicii publice unitare. Referendumul se va desfasura pe 19 iunie, iar bucurestenii vor trebui sa raspunda la 7 intrebari propuse de PDL si votate de CGMB.
Primarul general, Sorin Oprescu, propusese o singura intrebare: "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?", insa propunerea sa nu a fost adoptata.
In schimb a fost adopt