Practică artele marţiale de opt ani de zile, singura medalie care-i lipseşte din palmares fiind cea de aur. Îşi antrenează colegii mai mici, care au reuşit sub îndrumarea sa primele performanţe naţionale.
A intrat în sala de antrenament a CS Alro Slatina în urmă cu opt ani, cu emoţie şi curios să afle mai multe despre karate. A ajuns la performanţă după şase luni, iar acum, sub îndrumarea antrenorului Romeo Cistică de la BU-DO Slatina a ajuns deţinătorul centurii maro (nivel 1 Q) şi speră ca până la sfârşitul anului să o obţină pe cea neagră.
Selecţia banului, nu a valorii
Spune cu supărare că, după o muncă asiduă ce l-a făcut să ajungă la un nivel bun ca sportiv, este nevoit să-şi vadă visul destrămat datorită posibilităţilor financiare ale familiei. „Anul acesta nu am putut participa la nicio competiţie, fiind primul în care nu merg. Sper să vină şi vremuri mai bune”, ne mărturiseşte Ionuţ. Tatăl său susţine că va face tot posibilul ca elevul să nu abandoneze. „Nu l-am mai lăsat la competiţii, din cauza banilor. Părinţii trebuie să susţină financiar până şi probele în competiţii. Au fost ani când am cheltuit şi 5.000 de lei. Acum avea o competiţie înainte de Paşti, alta după şi ar fi costat 1.200 de lei. Nu este mult, dar nu am avut atunci, iar sponsori care să încurajeze sportivii nu se găsesc aşa uşor. A muncit mult să ajungă aici. Înainte de campionat, când se antrenează zilnic, are mâinile şi picioarele vineţi de la lovituri. Deşi este greu, voi face tot posibilul să continue”, spune Traian Dumitru.
Ionuţ a câştigat până acum cinci medalii şi 11 diplome, ocupând locurile II-IV la campionatele naţionale de cumite echipe, embu mixt şi kata individual. A fost desemnat vicecampion naţional în 2007 şi 2010, iar acum susţine că este suficient de pregătit pentru a câştiga medalia mult-aşteptată: cea de aur.
Sempai împli