Tot mai mulţi angajaţi care au fost disponibilizaţi se adresează justiţiei. Şeful instituţiei, Alexandru Ciati, este acuzat că selectarea poliţiştilor care şi-au păstrat posturile s-a făcut preferenţial. Până acum, niciunul din foştii poliţişti nu a avut câştig de cauză în instanţă.
Rivelino Ecoboia este doar primul care şi-a căutat dreptatea în instanţă după ce a fost pus pe liber şi i-a făcut plângere penală lui Ciati. Ulterior, Dumitru Pescaru şi Cristinel Minea au chemat şi ei instituţia în judecată pe motiv că ar fi fost disponibilizaţi ilegal, fără a li se da posibilitatea să suţină examenul de rămânere pe posturi alături de colegii lor. “Am fost agent comunitar superior în treaptă maximă. Am fost dat afară pe baza unei decizii de disponibilizare întocmită ilegal de către Instituţia Poliţiei Comunitare, printr-un proces-verbal semnat împreună cu Sindicatul Reşiţa. Încălcând legea, au stabilit că se dă afară după anumite criterii stabilite de ei. Pe mine m-au exclus pentru o sancţiune de cinci la sută pe o lună, care datează din 2006. Alt coleg de-al meu, Orban, a avut în 2007 o sancţiune de zece la sută şi lui i s-a radiat de drept, iar mie nu. Am pierdut la tribunal deşi scrie clar că, sancţiunile disciplinare se radiază de drept la un an de la expirarea termenului pentru care au fost aplicate. Să nu mai spun că, Alin Vezoc, care e consilier juridic, nu are voie să profeseze, iar el s-a prezentat şi la Curtea de Apel”, acuză Cristinel Minea, care a pierdut procesul de fond prin care a cerut repunerea în drepturi.
Cristinel Minea îşi cere în instanţă uniforma de poliţist
Dumitru Pescaru susţine că la Poliţia Locală se angajează după preferinţele şefului instituţiei. “Mie nu mi-a permis să particip la examen, având sancţiuni. Alţi colegi au participat, au luat note sub cinci, au avut şi sancţiune şi continuă să-şi desfăşoare activita