După ce au făcut furori pe scena de la Dusseldorf, băieţii sunt tot mai solicitaţi de fanii din întreaga lume, care-şi doresc un talisman din piele de miel. Din păcate, cuşmele care le-au purtat noroc Zdubilor nu sunt de vânzare, însă pot fi foarte uşor confecţionate.
„Cuşmele noastre au fost făcute la comandă, special pentru acest concurs, şi nu se comercializează. Nici nu ne-am gândit să producem mai multe, ca să le vindem. Pe ale noastre o să le mai purtăm şi la alte spectacole la care vom participa", au scris băieţii pe site-ul lor oficial, menţionând că una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primesc de la fanii din toate ţările este „de unde îmi pot cumpăra o asemenea căciulă?".
Deşi cuşmele desprinse din basmele cu Guguţă nu se vând în niciun magazin, Zdubii au totuşi o veste bună: acestea pot fi confecţionate, cu un pic de dibăcie şi răbdare. „Puteţi să încercaţi să vă faceţi propriile căciuli, personalizate. Ele pot fi cusute fie din blană de karakul, faux sau oricare alt material care vi s-ar potrivi. Forma cuşmei e atât de simplă, încât o puteţi confecţiona chiar singuri", au mai scris, puşi pe glume, charismaticii artişti.
PICTORUL SERGIU BUCUR, AUTORUL CĂCIULELOR
Înainte de marele concurs, băieţii de la Zdob şi Zdub au declarat că autorul ideii acestor accesorii neobişnuite este pictorul Sergiu Bucur, cu care aceştia au o colaborare. „Sergiu a fost cel care a creat coperţile albumelor «Tabăra Noastră» şi «Ethnomecanica». Acestea au fost sursa noastră de inspiraţie pentru cuşmele înalte pe care le-am purtat la finala naţională. Suntem lăutarii zburători", au spus reprezentanţii Moldovei la Eurovisionul din acest an, precizând că pentru coaserea unei căciuli este nevoie de două sau chiar trei piei de miel.
Chiar dacă i-au făcut faimoşi, Zdubii au recunoscut totuşi că au cam avut bătăi de cap din cauza cuşmelor de jumăt