Continuăm seria de incursiuni în restaurantele şi barurile de tip sezonier, iar astăzi vă voi prezenta o braserie-pizzerie din staţiunea Mamaia, pe numele ei Mirage. Restaurant Mirage te aşteaptă la intrarea în complexul Perla din staţiunea Mamaia, imediat după ce traversezi bulevardul, dinspre Satul de Vacanţă. De la distanţă, restaurantul arată ok, cu terasa împodobită cu flori şi cu aleea de acces înspre restaurant trecând prin mijlocul unei grădiniţe amenajate şi iluminate frumos. Pe terasa din faţa restaurantului se află mai multe mese din lemn, cu băncuţe, la adăpostul comunelor umbrele. Cu reclamă la bere, că doar este o braserie. Restaurant, şi pizzerie, după cum titrează firma luminoasă a restaurantului şi logo-ul din interiorul acestuia, pe care am descoperit cu surprindere şi 3 steluţe. Elemente de decor, după cum aveam să-mi dau seama în curând. Vremea nefiind prielnică pentru stat pe terasă, am ales să intrăm în interior, mă rog, în spaţiul delimitat de „pereţii" din PVC flexibil şi transparent. Şi aici găsim câteva mese cu băncuţe, prevăzute cu un soi de pernuţe detaşabile, pe care teoretic ar trebui să stai, nu să le foloseşti pe post de prosop după ce mănânci, cum probabil au făcut alţi clienţi în anii de dinainte. Da, am spus ani, pentru că pernele respective arată de parcă nu ar mai fi fost spălate de ani de zile.
Mă rog, astea sunt condiţiile, iar noi suntem doar musafiri, aşa că am luat un loc la masă şi am aşteptat să vină cineva să ne aducă un meniu. Am nimerit într-un moment prost, se pare, deranjând o picoliţă din pauza de ţigară, dar am primit meniul. Preţurile nu sunt mari, zona în care se află amplasat restaurantul cere de obicei preţuri mai piperate. Ciorbele costă 6-7 lei, o chiflă costă 60 de bani, un ardei 1,5 lei. O salată „Mirage", cu şniţel, salată verde, roşii, porumb şi un polonic de maioneză, costă 10 lei, toate salate