Imens. Cel mai mare fluture din lume este cel denumit de entomologi Atlas şi poate măsura 40 de centimetri de la o aripă la alta Comparaţie. Fluturii cât palma, consideraţi mari în România, sunt de patru-cinci ori mai mici decât "fratele" AtlasVizitatorii pot vedea fluturi aduşi de la ferme care vor ajunge în forme de crisalide şi care se vor "naşte" în incubatoare speciale, amenajate într-o sală dotată cu microclimat tropical.
Pentru a supravieţui, aceste lepidoptere (cum sunt denumiţi ştiinţific fluturii) au nevoie în permanenţă de o temperatură de 30-32 de grade Celsius şi de o umiditate a aerului de 80-90%.
Hrana preferată a acestor zburătoare o reprezintă fructele stricate şi plantele tropicale. Fluturii au fost aduşi la expoziţie în stare de pupă, din care apoi s-au "născut". Lepidopterele trăiesc între o săptămână şi trei săptămâni, iar în această scurtă viaţă se împerechează şi depun ouă din care se formează larva care, după un timp, intră în formă de pupă, apoi ciclul se reia.
Cel mai mare fluture din expoziţie a fost un Atlas a cărui "naştere" a durat câteva ore, după ce stătuse în pupă timp de patru săptămâni. Acesta este cel mai mare fluture din lume, deoarece distanţa dintre extremităţile aripilor sale depăşeşte 40 de centimetri. Spre comparaţie, ceilalţi fluturi din expoziţie, mari cât palma, erau de patru-cinci ori mai mici decât Atlas. Expoziţia de la Odorheiu Secuiesc rămâne deschisă până pe 19 iunie 2011.
Imens. Cel mai mare fluture din lume este cel denumit de entomologi Atlas şi poate măsura 40 de centimetri de la o aripă la alta Comparaţie. Fluturii cât palma, consideraţi mari în România, sunt de patru-cinci ori mai mici decât "fratele" AtlasVizitatorii pot vedea fluturi aduşi de la ferme care vor ajunge în forme de crisalide şi care se vor "naşte" în incubatoare speciale, amenajate într-o sală dotată cu microcli