Tel-Drum, firma aflată în centrul scandalului cu fonduri europene şi strâns legată de numele baronului pesedist de Teleorman ,Liviu Dragnea, a înghiţit în ultimii nouă ani sute de milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman.
Societatea Tel Drum s-a înfiinţat în 1999 şi a fost înregistrată în data de 29 iunie la Registrul Comerţului având ca unic acţionar Consiliul Judeţean Teleorman şi ca obiect de activitatea întreţinerea drumurilor judeneţe. Cele mai mici venituri din istoria societăţii au fost înregistrate în anul în care a aparţinut Consiliului Judeţean, când societatea a câştigat doar 2.350.546 lei.
Liviu Dragnea intră în scenă în 2000, când trece de la funcţia de prefect pe care o ocupase din 1996, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În anul în care câştigă fotoliul de şef al judeţului, Liviu Dragnea intră şi în Consiliul de Administraţie al Tel-Drum. Mai exact, în data de 4 septembrie 2000, consilierii judeţeni reuniţi în şedinţă, propun schimbarea Consiliului de Administraţie al Tel Drum cu urmatoarea componenţă: Vasile Boncotă, Emanoil Pena, Dan Popescu, Aurel Iordache şi Liviu Dragnea.
Perioada 2000-2001 nu a fost deloc profitabilă pentru Tel Drum, în condiţiile în care lucrările de reparaţii pe drumurile judeţene din Teleorman au fost încredinţate firmei din Giurgiu, SC ATAL, valoarea contractului din 2001 fiind de 16 miliarde de lei.
Anul 2001, sub semnul ingineriilor financiare bine calculate
Drumul spre succes la Tel Drum începe în 2001, după un plan bine pus la punct.
În data de 25 mai 2001, consilierii judeţeni teleormăneni sunt convocaţi într-o şedinţă extraordinară pentru aprobarea unui credit în valoare de 15, 4 miliarde de lei pentru achiziţionarea unui utilaj numit tren reciclator „ in situ la rece”, destinat refacerii drumurilor judeţene. Cum trenul costa de fapt 30, 9 mi