Zilele trecute a fost publicat anunţul de atribuire a contractului de asistenţă tehnică pentru proiectarea şi supervizarea lucrărilor în cadrul proiectului "Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Brăila", un mega-proiect european, cu buget de peste 95 milioane euro.
Câştigătoarea licitaţiei organizate de Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea este asocierea formată din "Halcrow România" (ca lider) şi "Romproed", suma la care au adjudecat fiind de 11,23 milioane lei fără TVA, respectiv circa 14 milioane lei cu tot cu TVA, adică echivalentul a 3,39 milioane de euro. Potrivit anunţului publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), în cadrul procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului, pe partea de asistenţă tehnică criteriul de atribuire a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", în care ponderea ofertei financiare a fost de 30%, iar "Modul în care ofertantul înţelege obiectivele proiectului şi rezultatele aşteptate", alte 20 de procente. "Metodologia de prestare a serviciilor" - 25 de procente şi, în final, ultima componentă "Organizarea şi planificarea în timp a activităţilor pe durata contractului", tot 25 de procente. De precizat că preţul de pornire a licitaţiei a fost de 12,79 milioane lei (fără TVA), iar contractul poate fi subcontractat.
"Halcrow" nu este la prima afacere de acest gen în municipiul nostru, întrucât a asigurat asistenţa tehnică şi în cadrul programului ISPA Brăila, cu extinderea reţelei de canalizare plus construirea staţiei de epurare.
Reamintim că, împreună cu Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean, CUP Dunărea are în derulare un proiect european pe parte de infrastructură apă-canalizare, cu o valoare de 95,7 milioane euro, din care 73,8 milioane euro reprezintă grantul european. Beneficiarii finali ai lucrărilor inclu