Disconfort. Acneea poate fi una dintre cele mai neplăcute probleme estetice pentru tenul unei femeiChiar dacă acneea poate fi o problemă pe tot parcursul anului, uneori, vara poate înrăutăţi lucrurile. Dacă atunci când temperaturile cresc, ai constatat că pierzi controlul asupra acneei, care-ţi dă şi mai mari bătăi de cap decât de obicei, se impune să iei măsuri preventive. Iată ce trebuie să faci pentru ca tenul tău să arate bine pe toată durata sezonului estival.
Spală-te pe faţă de două ori pe zi!
Cu toate că vara este sezonul preferat al multora dintre noi, adevărul este că adesea ne afectează pielea, dar şi părul. Pe lângă temperaturile ridicate, apa sărată sau cu un conţinut mare de clor, transpiraţia şi eventuala acnee ne pot împiedica să ne menţinem tenul sănătos. Acneea poate fi una dintre cele mai neplăcute probleme estetice pentru tenul unei femei. Există mai mulţi factori care contribuie la erupţia coşurilor. Transpiraţia, poluarea, mizeria şi praful sunt doar câţiva dintre factorii de care ar trebui să stăm departe. Chiar dacă nu putem controla toate aceste elemente, dacă vom înţelege cauzele apariţiei acneei, vom putea preveni mai bine declanşarea acesteia. Spălarea feţei o dată sau de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) cu o soluţie de curăţare blândă ne poate ajuta în acest sens, dar este numai începutul.
Foloseşte creme protectoare fără ulei!
Soarele are un efect antiinflamator la nivelul pielii şi, într-o primă etapă, ameliorează acneea. Răul se produce, însă, după câteva zile de răsfăţ la soare. Mai precis, expunerea excesivă la soare poate duce la "răbufnirea" acneei.
Şi crema de protecţie solară, indispensabilă în special în sezonul cald, poate provoca acnee dacă nu este aleasă corect. Folosirea unui produs "oil-free" ("fără ulei") poate fi de ajutor, dar nu şi suficientă.
Gelurile, mai potrivite pentr