Foto: Cristian Crisbăşan Mă uit la televizor şi văd oamenii politici cum perorează în numele întregului popor. Emit idei, propuneri, comunică strategii, platforme-program. Opoziţia critică, democratic, puterea acuzând-o, printre altele, că nu mai are majoritate şi legitimitate în Parlament. Apărătorii democraţiei spun că Parlamentul este instituţia fundamentală într-un stat de drept şi că nu ar trebui atacat şi compromis.
Este stupefiant, monstruos şi grotesc cum, de fiecare dată după 1989 în momentul în care opoziţia a ajuns la putere a început să facă exact lucrurile pe care le imputa fostei puteri. Şi tot aşa. Actuala opoziţie nu îmi dă absolut nici un motiv să cred că, după ce va ajunge la putere la următoarele alegeri, va face altfel.
Dar cât de reprezentativă este actuala clasă politică pentru popor?
În România există aproximativ 18,32 milioane cetăţeni cu drept de vot. La ultimele alegeri parlamentare din 2008, au votat 39% dintre aceştia. Adică DOAR 6,88 milioane de cetăţeni. şi atunci mă întreb, cât de reprezentativ este actualul Parlament pentru acest popor? Cine şi cum reprezintă şi apără interesele celor 12 milioane de cetăţeni români care nu au votat? Pentru că aceştia, deşi au ales să „nu aleagă nimic”, totuşi plătesc taxe, impozite, trăiesc, muncesc, iubesc, au vise, aspiraţii, dorinţe şi trebuie să se supună la ceea ce se hotărăşte şi în numele lor - într-un cuvânt, mai ales vieţile lor dau formă societăţii româneşti, pentru că ei SUNT MAJORITATEA! Majoritatea „tăcută”, cum i se mai spune.
Despre ei ştie cineva ceva? Cât şi cum contează această majoritate în agenda clasei politice?
Realita-tea este că ceea ce vrea şi crede această majoritate este ignorat cu desăvârşire de oamenii politici şi de minoritatea de alegători care-i votează. Din această ignorare reciprocă, doar oamenii care nu votează ies în pierdere, pentru