România a devenit ţara mâncatului pe fugă. Aproape jumătate dintre cei care ies la masă, în oraş, cumpără shaorma sau pizza, potrivit unui studiu.
Bucureştenii sunt campioni la astfel de alegeri. În provincie, încă se mănâncă un pic mai sănătos.
Bucureştenii sunt cei mai mari amatori de hamburgeri şi shaorma. Unii merg şi zilnic la fast-food. Dau vina pe ritmul haotic în care trăiesc şi pe lipsa timpului de a găti acasă.
În provincie, oamenii care vor să mănînce în oraş preferă mâncarea gătită de la restaurant.
Diferenţele de gusturi se simt şi în buzunare. Pentru o masă în oraş, bucureştenii plătesc, în medie, 15-20 de lei. Locuitorii din oraşele mari dau şi de două ori mai mult. Nutriţioniştii avertizează însă că varianta cea mai ieftină nu este şi cea mai sănătoasă.
Singura parte bună este că românii nu ies prea des la masă în oraş. Doar un sfert dintre ei îşi permit să meargă la restaurant de 2-3 ori pe săptămână. O treime abia dacă iese o dată pe lună.
România a devenit ţara mâncatului pe fugă. Aproape jumătate dintre cei care ies la masă, în oraş, cumpără shaorma sau pizza, potrivit unui studiu.
Bucureştenii sunt campioni la astfel de alegeri. În provincie, încă se mănâncă un pic mai sănătos.
Bucureştenii sunt cei mai mari amatori de hamburgeri şi shaorma. Unii merg şi zilnic la fast-food. Dau vina pe ritmul haotic în care trăiesc şi pe lipsa timpului de a găti acasă.
În provincie, oamenii care vor să mănînce în oraş preferă mâncarea gătită de la restaurant.
Diferenţele de gusturi se simt şi în buzunare. Pentru o masă în oraş, bucureştenii plătesc, în medie, 15-20 de lei. Locuitorii din oraşele mari dau şi de două ori mai mult. Nutriţioniştii avertizează însă că varianta cea mai ieftină nu este şi cea mai sănătoasă.
Singura parte bună es