Programat în perioada 14-18 iunie, festivalul este considerat punctul maxim de interes al hipismului european. De-a lungul celor cinci zile se vor disputa nu mai puţin de 30 de curse diferite în cadrul evenimentului al cărui debut a avut loc în anul 1711.
Una dintre cele mai vechi competiţii sportive din lume, Festivalul hipic Royal Ascot, va programa în această săptămână cea de-a 300-a ediţie! Un loc în care tradiţia şi valoarea sportivă se îmbină într-o simbioză perfectă şi unică.
Nu mai puţin de 11 naţiuni şi-au anunţat participarea la cele şapte curse de Grupa 1 Royal Ascot. Zece participanţi din SUA, un număr-record. Tot din afara Europei, Australia are patru participanţi, iar trei dintre aceştia vor participa la ambele sprinturi. Hong Kong are trei participanţi, Singapore doi, iar Japonia este reprezentată de trei participanţi.
Puteţi paria pe curse la 1x2 Bet Cafe Arena
Istoria spune că locul disputării acestui festival a fost ales în urmă cu 300 de ani de Regina Anne. Ea a fost prima care a văzut potenţialul unui hipodrom la Ascot, care atunci era numit East Cote. Când călărea, în 1711, a descoperit o câmpie întinsă, nu departe de Castelul Windsor, care părea ideală pentru „galopul cailor". Prima cursă de la Ascot a avut loc sâmbătă, 11 august 1711. Evenimentul Maiestăţii Sale, Plate, de 100 guinee, deschis oricărui cal, iapă sau cal castrat de peste şase ani, a fost evenimentul inaugural. Fiecare cal trebuia să ducă o greutate de 76 de kg, iar la cursă au fost şapte concurenţi.
Pentru acest an, dar numai pentru acest an, tradiţia va fi puţin încălcată la Ascot. Doar pentru 2011, hipodromul a adoptat un logo special comemorativ, care a fost replicat pe website, pe steaguri şi bannere, care includ acum imagini istorice. O „cronologie" a fost produsă la hipodrom şi în materialele imprimate, marcând evenimente-ch