Sticlele şi alimentele ambalate
Dai o groază de bani pe cea mai pură apă sau pe cel mai natural suc, cea mai proaspătă hrană şi cea mai de calitate. Când ajungi acasă, le scoţi din sacoşă şi le pui direct în frigider. În această situaţie trebuie să stai puţin să te gândeşti unde a fost acel produs înainte de a ajunge în posesia ta. Supermarketurile şi magazinele mai mici le ţin în depozite, normal, unde nu este cel mai salubru loc, în special sticlele. Astfel, ambalajele pot lua contact cu urină de şobolan sau de alt animal. Apoi ajung pe raft şi sunt atinse de o mulţime de alte persoane. Ajung în coşuri de supermarket şi, într-un final, tu le găseşti loc în portbagajul tău. Te-ai gândit vreodată la acest aspect?
Acum e bine să ştii că aceste ambalaje sunt pline de microbi periculoşi, iar răcoarea din frigider nu face decât să le prelungească viaţa. Te poţi îmbolnăvi grav de leptospiroză - care afectează organele interne, de exemplu, iar copiii tăi pot lua Rotavirus - care le poate afecta creierul.
Carnea şi brânzeturile ţinute pe platou
Ştii cum se prinde laptele? Datorită bacteriilor sale. Dacă alegi să cumperi lapte şi derivate din lapte nepasteurizate, te supui unui risc major de a face o toxiinfecţie severă, de a contracta bacterii dăunătoare din clasa E. coli, Listeria sau Salmonella. Apoi, chiar dacă brânzeturile sunt pasteurizate, ele trebuie să stea acoperite. Asemenea şi carnea, care se degradează treptat, într-un proces lent de putrefacţie, chiar şi atunci când stă la frigider. Aceleaşi bacterii enumerate pot fi luate şi din carne. Sfatul medicilor este să ţineţi carnea în caserole închise termic şi să o preparaţi termic la temperaturi înalte.
Cum îl dezinfectezi:
Oţetul este ideal pentru dezinfectarea frigiderului. O astfel de împrospătare trebuie făcută cel puţin o dată la două săptămâni.