Mediaşul a fost săptămâna aceasta gazda evenimentului „Transportul şi stocarea CO2“ ce s-a desfăşurat la Centrul de Documentare şi Informare Gaze Naturale.
Citiţi şi:
CFR cere părere medieşenilor. Nu ştie cum să facă noul Mers al Trenurilor
Tinerii din Mediaş au un nou primar
La această conferinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, administraţiei locale, Global CCS Institute, Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Consiliului Consultativ ZEP, ISPE Romania, Alstom Carbon Capture, ROMGAZ, TRANSGAZ, CE TURCENI, Schlumberger Carbon Services şi GeoEcoMar.
Temele dezbătute în cadrul acestui eveniment, din cadrul strategiei de comunicare a proiectului Getica CCS, au vizat foaia de parcurs a Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de CO2 până în 2050, reţeaua europeană a proiectelor demonstrative CCS, Proiectele CCS din Europa şi Proiectul Demonstrativ GETICA CCS – experienţa acumulată.
Prezent la această conferinţă, primarul Teodor Neamţu a declarat: „Lupta contra efectelor negative ale schimbărilor climatice este foarte actuală, iar paşii realizaţi de ţara noastră în această direcţie sunt hotărâtori. Sunt sigur că vom reuşi să transformăm România într-un pion important pe harta statelor ce susţin tehnologia CCS. În ceea ce mă priveşte, îmi propun să ader la Pactul Primarilor care se angajează să întreacă obiectivul energetic al UE de a reduce emisiile de CO2 cu 20% până în anul 2020. Această iniţiativă a Comisiei Europene împreună cu Comitetul Regiunilor, reprezentanţii a peste 60 de milioane de cetăţeni îşi propune să schimbe mediul în care trăim şi să folosim mai raţional energia. Vreau să profit de ocazia că sunt alături de noi şi reprezentanţi ai ROMGAZ pentru a lansa provocarea de a amenaja împreună un parc pentru
comunitatea medieşeană, iar prin acest deme