Muzică, folclor şi bucătărie tradiţională thailandeză. Cele mai frumoase arte şi meserii thailandeze, meşteri neîntrecuţi în arta ţeserii mătăsii, în sculptura în lemn sau în fructe; cei mai iubiţi decoratori ai porţelanului, arte marţiale. Spectacol de dans şi muzică clasică: „Thailanda: Spiritul unui Popor”.
Ofertele au fost mult mai multe. Expoziţia de pictură „Culorile ţărilor”, ateliere demonstrative în care doritorii au putut descifra puţin din tainele artelor thailandeze. Toate acestea s-au petrecut la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi în Parcul Cişmigiu, în perioada 3-6 iunie, în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului Cultural Thailanda, Bucureşti, România, organizat de Ambasada Regală a Thailandei în România, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu sprijinul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi al Primăriei Municipiului Bucureşti. Succesul primei ediţii a festivalului a determinat-o pe excelenţa sa domnişoara ambasador Chantipha Phutrakul să aducă şi mai mulţi artişti şi artizani, care să vorbească prin arta şi meseriile lor de uimitoarea Thailanda.
Anul acesta, o propunere ne-a reţinut în mod special atenţia: sculptura în lemn.
Elefanţi
Arta sculpturii în lemn a fost adusă de Phet Wiriya, un celebru artist, ale cărui lucrări numără deja câteva mii de elefanţi, rezultatul a peste două decenii de muncă. Pentru a înţelege mai bine rezonanţa lucrărilor maestrului Phet, trebuie conştientizată semnificaţia elefanţilor în istoria şi tradiţia thailandeză. Elefantul este un simbol; îl întâlnim pe pavilionul naţional al Marinei Thailandeze, pe monede, dar şi în templele budiste. Reprezintă puterea, înţelepciunea şi victoria. La data de 13 martie, Regatul Thailandei sărbătoreşte Ziua Elefantului. Ucenic al unui prestigios sculptur în lemn din pro