La Muzeul Naţional Cotroceni poate fi vizitată, până în 31 august 2011, expoziţia “În memoria timpului, instrumente în arta scrisului\", cu obiecte de scris din secolele XVIII- XX. Sursa: Codrin Prisecaru
Celebritatea instumentelor expuse este dată de personalităţile care le-au folosit. Vizitatorii pot vedea pana de scris din aur a lui George Bariţiu, tocul pentru scris al lui C.A. Rosetti, trusa pentru desen a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pana de scris din aur a regelui Carol I, mapele de birou ale regelui Carol I, ale reginei Elisabeta şi ale principelui Nicolae, creionul din aur al mareşalului Alexandru Averescu, biroul de lucru al lui Nicolae Iorga.
Tocuri cu peniţă şi press-papier
De asemenea, în expoziţie pot fi văzute obiecte de birou care au aparţinut marilor clasici ai literaturii române: Liviu Rebreanu, George Coşbuc, Tudor Arghezi, George Călinescu, Camil Petrescu, Mihail Sadoveanu, Calistrat Hogaş etc. Pot fi admirate şi analizate obiecte ca: tocuri cu peniţă, călimări, coupe-papier, press-papier, mape de birou, stilouri însoţite de manuscrise, maşini de scris.
În expoziţie vor fi prezente şi obiecte care provin de la comunitatea de intelectuali evrei şi armeni de pe teritoriul României. Astfel, un spaţiu restrâns este dedicat şi colecţiei de manuscrise armeneşti, care se află în fondul Bibliotecii Casei de Cultură "Hovsep şi Victoria Dudian“ din Bucureşti, fiind cunoscută încă din secolul al V-lea influenţa pe care centrele de creare şi copiere a manuscriselor armeneşti au avut-o asupra ornamentaţiei miniaturii în Ţările Române.
Expoziţia va fi deschisă publicului până în 31 august 2011 şi va putea fi vizitată de marţi până duminică între orele 9.30 – 17.30.