Cultura greşelii în business a fosta una dintre temele în jurul căreia, la ediţia de săptămâna trecută a Academiei Forbes, au gravitat discuţiile dintre studenţii şi oamenii de afaceri participanţi la eveniment.
„Nu am concediat pe nimeni pentru că a greşit", a declarat Radu Florescu, directorul agenţiei de advertising Saatchi&Saatchi - unul dintre invitaţii Academiei Forbes. „Am concediat însă pe cei care au ascuns greşeala", a adăugat Florescu. Cultura greşelii este, de altfel, o temă foarte actuală pentru mediul antreprenorial din Statele Unite, unde Radu Florescu s-a născut şi şi-a făcut studiile universitare, dar şi din Europa Occidentală. Ne referim concret la toleranţa pe care mediul de business, în ansamblul său, o are faţă de greşeală. Spre deosebire de România, în Occident, eroarea (chiar falimentul) e o realitate care face parte din viaţa de zi cu zi a antreprenorului şi a angajaţilor săi. În România, greşeala este „taxată" de comunitate cu mai multă uşurinţă şi astfel unui întreprinzător îi este mult mai greu să o ia din nou de la capăt.
Mai multe proiecte, mai multe şanse
Călin Fusu, cofondator al a reţelei de socializare Neogen şi al site-ului de recrutare BestJobs - companie care a susţinut organizarea evenimentului - a comentat pe marginea acestei teme din perspectiva diferenţelor dintre oamenii de succesi şi cei obişnuiţi. El crede că factorii diferenţiatori în acest sens nu sunt, cum ar putea părea la prima vedere, inteligenţa sau norocul. „Cred că oamenii de succes încearcă mai multe lucruri în aceeaşi perioadă de timp", a declarat Fusu. Mai concret, dacă începi o sută de proiecte cu o rată de succes de 5% eşti mai câştigat decât dacă încerci numai zece proiecte cu aceleaşi şanse de reuşită, a mai spus Călin Fusu, un antreprenor în vârstă de 37 de ani.
Miliardari în top 500
Atât Radu Florescu, cât şi Călin Fusu fi