Oaspeţii restaurantelor din Buenos Aires au spus la revedere solniţelor de pe mese, după ce specialiştii au hotărât că în acest mod se poate combate hipertensiunea, care afectează în provincia argentiniană cam 3,7 milioane de locuitori.
Măsura nu este una atât de extremă pe cât pare, potrivit stirileprotv.ro. Sarea va fi pusă la dispoziţia clienţilor, însă doar la cerere şi numai după ce patronii restaurantelor au gustat mâncarea respectivă.
O statistică recentă a Uniunii Europene arată că, în medie, românii înghit zilnic o lingură cu vârf de sare, de trei ori mai mult decât ar avea nevoie organismul. Când sodiul creşte în sânge, dispar calciul şi potasiul, muşchii se contractă, inima se zbate şi, de la caz la caz, apar pe rând oboseala cronică, aritmiile, infarctul şi accidentele cerebrale.
Oaspeţii restaurantelor din Buenos Aires au spus la revedere solniţelor de pe mese, după ce specialiştii au hotărât că în acest mod se poate combate hipertensiunea, care afectează în provincia argentiniană cam 3,7 milioane de locuitori.
Măsura nu este una atât de extremă pe cât pare, potrivit stirileprotv.ro. Sarea va fi pusă la dispoziţia clienţilor, însă doar la cerere şi numai după ce patronii restaurantelor au gustat mâncarea respectivă.
O statistică recentă a Uniunii Europene arată că, în medie, românii înghit zilnic o lingură cu vârf de sare, de trei ori mai mult decât ar avea nevoie organismul. Când sodiul creşte în sânge, dispar calciul şi potasiul, muşchii se contractă, inima se zbate şi, de la caz la caz, apar pe rând oboseala cronică, aritmiile, infarctul şi accidentele cerebrale.