Cele patru mari intrebari ale reorganizarii Romaniei. Indiferent de numarul de judete in care va fi reorganizata pana la urma Romania, masura va antrena schimbari profunde. Si nu este vorba doar de procedurile de accesare a fondurilor europene sau de preschimbarea actelor populatiei, ci si de reconfigurarea partidelor politice si a sferei lor de influenta. Noile judete vor avea milioane de locuitori, actualele consilii judetene vor fi desfiintate, prefecturile si institutii deconcentrate vor trebui reconfigurate. Acestea sunt cateva dintre certitudinile care insotesc ideea reorganizarii Romaniei, idee lansata de presedintele Traian Basescu si sustinuta, aproape inevitabil, de PDL. Dincolo de acestea, proiectul ridica multe semne de intrebare iar in acest moment este practic imposibil de anticipat toate efectele unei astfel de masuri, scrie Romania Libera.
Proiectul zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov. Zona se va intinde pana la Dunare si va fi condusa de un guvernator. In cinci ani, Bucurestiul ar putea avea deschidere la Dunare. Cateva detalii din proiectul de regionalizare al Romaniei, pe care Guvernul isi va asuma raspunderea, au fost prezentate pentru gandul, de deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucreaza la acest document. Potrivit proiectului, zona Bucuresti-Ilfov se va dezvolta in trei etape, urmand ca, pana in 2016, sa cuprinda Oltenita si localitati din judetele Dambovita si Giurgiu. "In prima etapa se va comasa Bucurestiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unitati administrativ-teritoriale pe o suprafata de 2.800 de kilometri patrati, de zece ori mai mult decat este acum. In etapa a doua vom avea 62 de localitati si o suprafata de 3.800 kilometri patrati, scrie Gandul.
Manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc la Londra - "Tara Secuilor nu e Romania". O manifestatie in favoarea independentei Tinutului Sec