Centrul comercial City Mall din sudul Capitalei, aflat în faliment, nu şi-a găsit cumpărător nici la cea de-a patra licitaţie programată la sfârşitul săptămânii trecute la un preţ de pornire de 23,5 mil. euro, mai puţin de un sfert comparativ cu valoarea de 100 mil. euro la care a fost vândut mallul în 2006.
În urmă cu trei luni, când a fost făcut primul anunţ referitor la scoaterea la licitaţie a proiectului, preţul de pornire - 33 mil. euro - părea unul accesibil, ţinând cont că în 2010 cu o sumă apropiată a fost vândut tot la licitaţie în urma falimentului mallul Tiago din Oradea, care nu avea chiriaşi şi nu a funcţionat niciodată, la marginea unui oraş cu o populaţie de zece ori mai mică decât cea a Bucureştiului.
Pentru City Mall însă, în decurs de trei luni preţul a scăzut cu 10 milioane de euro, circa 30%, dar investitorii tot nu s-au arătat interesaţi de mallul al cărui preţ este acum comparabil cu cel al unui apartament vechi din Capitală: 1.200 de euro/metrul pătrat util, ţinând cont de suprafaţa închiriabilă de 19.000 mp a proiectului. În preţul de 23,5 mil. euro era cuprinsă totodată şi parcarea de 880 de locuri dispusă pe 11 etaje, una dintre cele mai mari de acest gen din Bucureşti.
Un alt mall, Cotroceni Park din Bucureşti, a fost evaluat anul trecut la 350 de milioane de euro, respectiv circa 4.600 de euro/metrul pătrat închiriabil, de aproape patru ori mai mult decât preţul la care City Mall tot nu şi-a găsit cumpărător.
Ce îi lipseşte proiectului City Mall?
Ziarul Financiar a realizat în urmă cu câteva luni o analiză în rândul consultanţilor imobiliari pentru a determina pe baza mai multor criterii care este "cel mai bun mall" din Bucureşti.
Proiectele au fost analizate în funcţie de zece elemente, iar la şase dintre acestea City Mall nu a fost votat în top 5 la nivelul Capitalei de către