Cazul lui Paul Fodor, elevul de la "Jean Monnet" dat afară din examenul de bacalaureat din cauză că a fost prins cu telefonul mobil asupra sa în timpul probei de competenţe lingvistice, a ajuns şi la urechile inspectorilor școlari.
Inspectorul Marian Banu, din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat pentru "Adevărul de Seară" că trebuie respectată metodologia pentru a se păstra cadrul de normalitate.
Reacţie de licean, după ce a ieşit de la Bac: „Supraveghetorii au fost aiurea. Cred că anul ăsta s-a dat Bac-ul pentru prima oară, pe bune"
De asemenea, el a apreciat drept corectă, în contextul legii, decizia comisiei de a-l elimina pe Paul pentru că a avut asupra sa un obiect interzis în sala de examen. Pe de altă parte, el spune că atunci când la mijloc sunt copii trebuie să se țină cont de faptul că se pot întâmpla accidente.
Citește aici întreaga poveste a lui Paul, olimpicul de la Jean Monnet eliminat fiindcă a uitat să predea telefonul mobil la intrarea la examenul oral.
"Eu nu am luat parte la rezolvarea acestui caz, așa că nu cunosc toate aspectele, dar cred despre candidaţi că sunt copii și sunt situații în care se pierd, emoția le poate tăia controlul. Ar trebui făcută diferența între intenție și accident. Din punctul meu de vedere nu se pune problema de a copia sau a se inspira la proba de competențe lingvistice", a spus Banu.
Orice fel de aparatură, interzisă la examen
În metodologie, însă, nu se face diferența între omisiune și intenție. Este vorba despre articolul 48, alin. 2 din „Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2001": „Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electr