Prezicătorul american Harold Camping a uitat să-şi ghicească propriul viitor. Săptămâna trecută a fost transportat la spital din cauza unei hemoragii grave. Sursa: REUTERS
Harold Camping, predicatorul american care a iniţiat o campanie radio în mai multe ţări, pentru a anunţa că la 21 mai are loc sfârşitul lumii, a suferit un atac cerebral. În vârstă de 89 de ani, Camping a fost transportat de urgenţă la spital, joia trecută.
Deşi a supravieţuit atacului, medicii spun că acesta va rămâne cu sechele. Preşedinte al unei reţele radio, denumită Family Radio Worldwide, prezicătorul a dat naştere unei isterii pe plan internaţional, susţinând că 21 mai 2011 este ziua în care va fi sfârşitul lumii.
În toată lumea, inclusiv în oraşele mari din România, au fost montate mii de panouri de avertizare. Mai mult decât atât, un fost angajat al unei companii de transporturi şi-a cheltuit toate economiile, aproximativ 140.000 de dolari pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York.
Camping a sponsorizat sfârşitul lumii
"Cutremur global! Cel mai mare produs vreodată - Ziua Judecăţii de Apoi: 21 mai", se arată în mesajul care a împânzit oraşul, şi care este plasat deasupra unei imagini cu oraşul Ierusalim. Şi "profetul" Camping a cheltuit o avere pentru a mediatiza Apocalipsa, aproximativ 100.000 de dolari, însă mare parte din bani proveneau de la adepţii pe care i-a câştigat în toată lumea.
În opinia profetului, 2% din populaţia lumii urma să ajungă în Rai, iar 98% să fie condamnată pentru Iad. Ziua de 21 mai nu a fost aleasă întâmplător. Camping a folosit o formulă matematică legată de profeţiile din Biblie. El spunea că sfârşitul lumii va veni pe 21 mai pentru că atunci urma să se împlinească 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 î. Hr, când, crede el, Iisus Hristos a fost crucificat. @N_P