Un bucureştean ne-a reclamat că a cumpărat lapte Fulga de culoare maronie în loc de alb. Reprezentanţii producătorului susţin că produsul e sigur pentru consum. Sursa: EVZ
"În urmă cu câteva zile am fost la Kaufland, zona Sebastian, şi printre alte produse achiziţionate am cumpărat şi o cutie cu lapte marca Fulga, ultrapasteurizată, cu o grăsime de 3.5%. Am mai luat până acum, îl dau frecvent copiilor, şi nu am mai avut probleme", ne-a povestit bucureşteanul.
Ajuns acasă, bărbatul a desfăcut cutia şi a observat că laptele nu avea culoarea sa naturală, ci era maroniu. "M-am uitat imediat la ambalaje, să văd poate nu am fost atent şi am luat o cutie de lapte cu cacao. Însă era normal. Am evitat să consum acest lapte maroniu pentru că nu puteam fi sigur că este cu cacao sau este alterat. În niciun caz, nu am avut curajul să îl ofer copiilor", ne-a mai explicat bărbatul.
Supraîncălzire în timpul procesului de pasteurizare
Reprezentanţii companiei Albalact, firma care produce laptele Fulga, ne-au precizat că explicaţia pentru laptele de culoare maronie este procesul de caramelizare.
"Vă pot spune că dacă laptele nu are gust de cacao, poate fi vorba despre o supraîncălzire a acestuia în timpul procesului de pasteurizare, ceea ce poate duce uneori la fenomenul de caramelizare, altfel spus arderea lactozei din lapte, adică zahărul din lapte", ne-a comunicat Raluca Balotă, PR manager la Albalact, producătorul laptelui Fulga.
Ea susţine că laboratorul şi departamentul de calitate al companiei "analizează întotdeauna fiecare lot care pleacă din fabrică, prin sondaj, luând mostre din mai multe cutii. Dacă însă caramelizarea s-a produs într-un interval foarte scurt de timp şi o cantitate mică de lapte caramelizat a fost ambalat, este posibil ca acest lapte să nu fi fost sesizat în timpul analizelor din laborato