Un nou raport publicat de Environmental Working Group (EWG) care vorbeşte despre reziduurile de pesticide care se gâsesc în fructe şi legume s-ar putea să te determine să scoţi din dietă câteva astfel de alimente.
Potrivit raportului anual întocmit de ecologiştii de la EWG, merele sunt fructele care conţin cele mai multe reziduuri de pesticide.
Cele mai contaminate fructe şi legume:
1. Merele
2. Ţelina
3. Căpşunile
4. Piersicile
5. Spanacul
6. Nectarinele
7. Strugurii
8. Ardeiul gras
9. Cartofii
10. Afinele
11. Salata
12. Napul
În categoria alimentelor curate au fost introduse fructele şi legumele în care s-au găsit cele mai mici cantităţi de reziduuri de pesticide. Printre acestea se află pepenele şi avocado.
Potrivit celor de la EWG, dacă am consuma fructe şi legume curate am reduce cantitatea de pesticide ingurgitate cu până la 92%.
Cele mai curate fructe şi legume:
1. Ceapa
2. Porumbul dulce
3. Ananasul
4. Avocado
5. Sparabghel
6. Mazărea
7. Mango
8. Vinetele
9. Pepenele galben
10. Kiwi-ul
11. Varză
12. Pepenele roşu
13. Cartofii dulci
14. Grapefruit-ul
15. Ciupercile
Pesticidele sunt folosit pentru a apăra recoltele de insecte, bacterii, dăunători şi ciuoerci. Aceste substanţe se pot regăsi adesea pe fructele şi legumele puse în vânzare. De aceea se insistă asupra curăţării şi spălării fructelor şi legumelor înainte de a fi consumate.
Deşi oamenii de ştiinţă nu pot identifica cu precizie care sunt efectele pesticidelor asupra sănătăţii umane, medicii recomandă grupurilor de risc, precum copii şi femeile însărcinate, să evite expunerea la pesticide deoarece aceste substanţe odată ajunse în organism pot afecta sistemul ner