Fostul viceprimar al Craiovei a afirmat că Universitatea a ajuns într-o situaţie critică din cauza orgoliilor din Bănie, dar şi din cauza neimplicării autorităţilor locale
Observatorul LPF Gheorghe Nedelescu a acceptat să dialogheze cu GdS despre problemele Ştiinţei în relaţia cu Primăria din Bănie.
- În urmă cu aproape 19 ani, Craiova avea două echipe calificate în cupele europene, Universitatea şi Electroputere, ultima este deja o amintire, în timp ce Ştiinţa este cu un picior în Liga a III-a! Cine ar fi vinovaţii de acest colaps din fotbalul Băniei?
- În primul rând, o precizare: cred că Universitatea va juca totuşi în Liga a II-a. Sper să fie aşa! Despre vinovaţii colapsului fotbalului din Craiova? Ar fi ideal ca presa să facă o investigaţie deoarece doar un articol sau un interviu nu pot clarifica aceste probleme. Nu se pot da verdicte, ca în justiţie. Principalii vinovaţi sunt, în opinia mea, toţi cei care au fost la conducerea acestor echipe, dar nu numai ei. Referindu-mă strict la problema de actualitate, problema Universităţii, cred că a contat şi pasivitatea comunităţii, a celor care s-au „implicat“ doar prin declaraţii. În această pasivitate includ şi administraţia locală. Trebuia o altfel de implicare a consiliului local. Evident, legală.
Consiliul local poate susţine legal Universitatea
- Aţi fost viceprimar al Craiovei, adică ştiţi care sunt problemele oraşului, dar şi cazul echipei Universitatea, cea care este subiectul fierbinte al acestei veri. Se putea face, deci, mai mult pentru Ştiinţa, echipă privată, adică existau portiţe legale?
- Categoric, da! Am câteva exemple, adică echipe de fotbal susţinute, legal, de autorităţile locale: Dacia Mioveni (a promovat în Liga I), FCM Târgu Mureş, Victoria Brăneşti. Un alt exemplu de sprijin este FC Timişoara, participantă în cupele europene până acum, cu unele p