LIDERUL PNL A AJUNS MAI RĂU DECÂT VADIM. Psihiatrii şi politologii consultaţi de EVZ explică de ce Crin Antonescu a dat discursul elegant pe invective. Sursa: CODRIN PRISECARU
Cu diplomaţie, eleganţă şi fair-play nu ajungi prea sus, par să îşi fi zis liderii opoziţiei. Aşa că au schimbat brusc tactica şi au dat critica pe invectivă.
Profesor de istorie de formaţie, Crin Antonescu a ajuns să spună despre un adversar politic, despre prim-ministrul României, că este "slab de minte". Adică, redus, mărginit, cu facultăţi intelectuale limitate, conform definiţiei din DEX. Pe scurt, prost. Proşti i-a făcut Victor Ponta pe Emil Boc şi ministrul Traian Igaş. Proşti şi hoţi era o altă referire la demnitarii guvernului Boc. Cu o tuşă mai agresivă, Antonescu a spus ciorditori în loc de hoţi, iar despre Emil Boc a spus că minte ca un borfaş. Şi invectivele continuă.
Psihiatri, psihologi şi politologi la unison spun că limbajul de mahala ar putea avea o ţintă electorală la "nea costicii" din păturile needucate.
"Triumful băieţilor de cartier"
Politologul Dan Pavel spune că acest tip de limbaj nu li se potriveşte acestor politicieni. "Nu aşa s-au ridicat în politică, dacă aşa ar fi vorbit toată viaţa, aş înţelege. Asta cu băga-mi-aş e o degradare care vine din mahala. În loc să ridice nivelul, ei îl coboară în mahala. Este victoria mahalalei asupra civilizaţiei. Este triumful băieţilor de cartier, al şmecherilor, al galeriilor de stadion. O înţelegere nefericită a libertăţii de exprimare", spune Dan Pavel.
Psihiatrul Gabriel Diaconu este de părere că politicienii folosesc premeditat limbajul de mahala pentru voturi. "Majoritatea actualilor lideri politici au intrat în politică, pornind de la un comportament de oameni foarte eleganţi şi au sfârşit în a fi foarte barbari. Ei au identificat o nişă la nivelul