DN 1 şi DN 7 vor fi monitorizate zilnic de 28 de agenţi de la Rutieră timp de trei luni, pentru reducerea tragediilor rutiere. În ultimii cinci ani, pe cele două şosele au avut loc cele mai multe accidente de circulaţie grave.
DN 1 şi DN 7 care tranzitează judeţul Alba s-au transformat oficial în zone negre pe harta rutieră a judeţului Alba. Este vorba despre şoselele cele mai periculoase care au fost incluse de poliţişti într-un program de reducere a riscului rutier. Depăşirile neregulamentare, viteza excesivă, nerespectarea distanţei în mers vor fi aspru sancţionate de poliţişti. 28 de agenţi de circulaţie, faţă de doar 13 câţi acţionează acum, vor fi responsabili de traficul de pe cele două artere rutiere, în perioada 15 iunie-15 septembrie.
„DN 1 va fi împărţit în 3 sectoare de activitate: limită judeţul Sibu-municipiul Alba Iulia, municipiul Alba Iulia-municipiul Aiud, municipiul Aiud-limită judeţul Cluj. Pe DN 1 vor fi 20 de agenţi de poliţie, iar pe DN 7 opt agenţi de poliţie. Agenţii de circulaţie vor acţiona zilnic în zonele cu trafic intens de pe cele două drumuri naţionale. Maşinile din dotarea poliţiştilor vor folosi şi aparate de măsurat viteza, care s-a constatat că este una din cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere grave“, a explicat chestorul Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba.
Puncte negre pe DN 1 şi DN 7
Statistica poliţiştilor de la Rutieră arată că, din cele 147 de accidente grave produse anul trecut în judeţ, 49 au avut loc pe cele două şosele naţionale. Consecinţele evenimentelor rutiere sunt îngrijorătoare: 16 morţi şi 56 grav răniţi. Seria tragediilor continuă şi în 2011. În primele cinci luni, au fost contabilizate nouă accidente grave, soldate cu tot atâţia morţi.
Citiţi şi: Accident cu cinci morţi între Sebeş şi Orăştie
Pe ambele drumuri naţionale a fost identificat câte un punct negr