La Piaţa Big, castraveţii se vând cu doi lei kilogramul, mult mai scumpi decât la Tulcea, unde un kilogram costă 6o de bani. Comercianţii din piaţă spun că au adus castraveţi româneşti, din serele de la Giurgiu şi Olt, unde se coc cel mai repede. Preţul pe kilogram a scăzut foarte puţin, însă nu din pricina bacteriei care a băgat în sperieţi toată Europa, ci pentru că s-au copt şi cei româneşti.
Dumitru Pascale (56 de ani), din comuna Mănăstirea, spune că toată această isterie generală este de fapt un interes pentru a distruge piaţa. „Sunt interese la mijoc, să distrugă piaţa românească. E propagandă, ca şi cu aviara!“, a spus acesta. „Nu ne speriem de e.coli. Am cumpărat castraveţi şi mâncăm fără nicio problemă“, a mai subliniat bărbatul.
De aceeaşi părere sunt şi comercianţii. Victoria Ghiţă este comerciant şi are o tarabă în Piaţa Big. Aceasta spune că tot acest scandal este de fapt o propagandă politică. „Se întâmplă exact cum s-a întâmplat şi cu gripa aviară şi cu cea porcină. Sunt interese. Atunci trebuiau să vândă şi ei vaccinul antigripal“, a precizat Victoria Ghiţă.
Aceasta spune că vinde castraveţi româneşti, produşi în serele de la Giurgiu. „De acolo sunt aduşi în toată piaţa, pentru că se coc primii, la fel ca şi roşiile“, a mai adăugat ea. Femeia a ţinut să sublinieze şi faptul că are clienţi care nu sunt deloc speriaţi că vor muri dacă mănâncă castraveţi cu E.coli.
Produse proaste
Alţi comercianţi sunt de părere că producătorii autohtoni au produse de proastă calitate şi aduc marfă fără certificat de calitate pe care o vând în piaţă. „La particulari nu sunt controlate produsele. Bagă azot în castraveţi şi se strică în două zile. Eu în Grecia am văzut cum se luau probe şi din sol pentru a vedea exact cum s-au dat îngrăşămintele. Aia care iau bani de la Uniunea Europeană de ce nu vin să îi controleze că sunt comisii pe