Peste 100 de localnici au înaintat o cerere la Primărie prin care solicită efectuarea racordurilor la rețeaua de scurgere a apei până în dreptul fiecărei gospodării . Primăria spune că prin proiect nu sunt prevăzute fonduri în acest sens.
La ora actuală, investiția de reabilitare a celei mai lungi străzi din municipiu se află la faza de realizare a trotuarelor pe care au fost deja instalate căminele de scurgere a apei reziduale.
Nemulțumirea localnicilor este legată de faptul că aceste cămine se află la o distanță de 30 de metri unul de altul și spun că Primăria ar fi trebui să racordeze aceste cămine între ele, astfel încât conducta de scurgere să treacă prin dreptul fiecărei porți.
„Primăria spune că nu se poate. Dar pe alte străzi, chiar aici în cartier, cum a fost posibil? La fiecare casă în parte s-a făcut cămin de branșare, ori la noi se fac din 30 în 30 de metri. Eu sunt un caz fericit că s-a nimerit căminul în dreptul casei mele, dar ce se întâmplă în cazul vecinilor care se află la câteva zeci de metri de cămin“, spune Nicolae Munteanu (60 de ani).
Canalizarea, funcțională mai târziu
Mai mulţi locuitori de pe strada Orizontului s-a prezentat chiar la ultima ședință de Consiliu Local spunându-și păsul dar au fost liniștiți imediat. Fiecare își poate face branșamentul, pe cheltuiala proprie, dar nu poate folosi canalizarea până când nu sunt finalizate stațiile de pompare care vor elimina reziduurile din zonă.
„Noi nu vrem să folosim acum canalizarea, așteptăm chiar doi ani până se finalizează stațiile de pompare, dar să se facă conducta care să treacă până în dreptul porții. Suntem de acord să suportăm chiar costul materialelor necesare, dar să facă o fimă specializată. Nu putem să chemăm fiecare muncitori care să lucreze de capul lor și să lovească, Doamne ferește, vreun fir din rețeaua de