Acum vreo şaptesprezece ani, într-un cotidian central, poetul Mircea Dinescu spunea că „România după ce a făcut de râs comunismul e pe cale de a face de râs şi capitalismul". Astăzi, în timpul regimului Băsescu-Boc, putem spune că profeţia lui Dinescu s-a împlinit.
Comuniştii spuneau despre societatea capitalistă că aceasta reprezintă societatea care are la bază exploatarea omului de către om. În regimul Băsescu-Boc, reformele nu au drept scop consolidarea acestei relaţii, ci exploatarea atât a patronilor, cât şi a angajaţilor de către stat.
Dacă ne uităm la noul Cod Fiscal, atât angajatorul, cât şi angajatul sunt exploataţi de stat. Angajatul este înrobit de către angajator, iar acesta, taxat la sânge de Fisc. În plus, dacă nu are spate politic, angajatorul are mici şanse de a câştiga o licitaţie. Lucrările statului, sub denumirea unor licitaţii electronice, sunt direcţionate doar către cine trebuie.
Nici legea sănătăţii nu aduce ceva bun pentru pacient ori medic. Pe motiv de reformă, spitalele sunt desfiinţate, iar în cele care mai rămân pacientul se tratează practic pe banii săi. De contribuţia pe care angajatul şi angajatorul o plătesc la sănătate, nimeni nu ştie nimic. Şi la legea învăţământului lucrurile stau la fel. Au pierdut şi elevii, dar şi profesorii. Singurul câştigat e statul, care mai face nişte economii.
Orice lege dată de regimul Băsescu-Boc nu aduce nimic bun pentru cetăţean. Deci iată că ceea ce actualul regim a pregătit şi pregăteşte oamenilor nu are drept scop consolidarea societăţii capitaliste, ci a alteia. O societate care are drept model statele din America Latină, şi nu cele din Europa.
Acum vreo şaptesprezece ani, într-un cotidian central, poetul Mircea Dinescu spunea că „România după ce a făcut de râs comunismul e pe cale de a face de râs şi capitalismul". Astăzi, în timpul regimului Băsescu-Boc, putem spune c